Apple har nu högre vinst än Microsoft

Apple högre vinst än MicrosoftDet tog 20 år men nu är det ett faktum. När vinsterna sammanräknats under tredje kvartalet visar det sig att Microsoft genererar en vinst på 5,23 miljarder och Apple på 5,99 miljarder. Apple har i och med det för första gången på 20 år en större vinst än Microsoft. Det ligger mycket prestige i dessa siffror, inte bara vinstmässigt utan just för att det är Apple och Microsoft. Det skall också tilläggas att Microsoft trots en lägre vinst ändå visar bättre siffror än vad marknaden räknat med. Marknaden förväntar sig en fortsatt nedgång av Microsoft och en fortsatt uppgång av Apple. Om det är marknaden eller bolagen som har rätt återstår att se till nästa rapportering. Oavsett resultat så är det en enorm prestigevinst för Apple som gått från uträknat företag i väntan på konkurs till att generera en högre vinst än ett av de största IT-bolagen i världen.