iPhone guidar dig I svampskogen

Med dagens teknik kan vi enkelt ta med oss olika funktioner som underlättar vår vardag, så även svampplockning. Nu finns det hjälp att få med att komma ihåg var svampstället var, hur svamparna såg ut, om de är giftiga och om man vill, dela med sig av kunskapen på nätet.

iPhone guidar svampskogeniPhonen är idealisk på många sätt och har funktioner som kan vara oerhört användbara, inte bara för den som arbetar inom IT eller är tekniskt lagd. Svampguiden har ett pris på 22 kronor och har en uppslagsbok med massor av svampsorter där alla finns representerade med bild, text och en bedömning på hur god svampen är. Det finns också information om var svampen trivs vilket ger en större chans att hitta svampen man är ute efter. Dessutom står det om vilka svampar som är giftiga och inte. En smart funktion i appen är att de svampar som är giftiga, och som liknar svampen som man läser om, finns tillgängliga direkt för att kunna göra en enkel jämförelse och undvika att man får med sig en giftig svamp. Det finns en frågesektion som är ordentligt genomtänkt och som gör att plockaren snabbt kan lista ut vilken svamp man hittat utan att bläddra igenom hundratals bilder för att jämföra. Genom en enkel guide där frågor besvaras Ja eller Nej kan appen lista ut vilken art det rör sig om.

När det perfekta svampstället är hittat gäller det att komma ihåg var det ligger. Bra svampställen återkommer nämligen varje år, ibland flera gånger per år. För att veta exakt var man hittade det där perfekta kantarellstället markerar man det på kartan som utnyttjar GPS-funktionen i iPhonen. På det sättet får man en exakt markering på stället. Nästa gång man vill åka dit kan man till och med få en vägbeskrivning i telefonen.