Konceptbilder på Apples Quicktake kamera med 32 megapixel

Visst hade det varit fantastiskt om det fanns en riktigt bra kamera som kunde ta HD bilder, filma i full HD och med digitalt ljud som kan brusreduceras. Det tyckte Apple också, så de byggde en. Med alla dessa funktioner och med några till, för som vanligt finns det alltid något mer när det kommer till Apple och deras utveckling av teknik.

Apples Quicktake kamera är ett riktigt monster till kamera. Vad sägs om 32 megapixlar i själva kameran, som också kan användas för att filma i full 1080 HD utan kompression, och som dessutom är utrustad med världens första mikrofon som kan göra upptagning i HD ljud och filtrera bort oönskade ljud. Kameran har också HDR, 60 bilder per sekunds burst mode, eyetracking, stabilisator och LED. Direktkopplingar finns till och med till Wifi, GPS, Youtube, flicker och Apples egna Air print och Air play. Stöd för 3D panorama och 360 graders axel ger än mer funktioner på listan som får Quicktake att imponera ordentligt, speciellt på den som är foto- eller videointresserad.

Röststyrningen är ytterligare en funktion som finns tillgänglig och som Apple kommer att satsa hårt på, inte bara på Quicktake utan också på alla enheter. Även andra industrier, som exempelvis bilindustrin, har visat stort intresse för Apples röststyrning. Kameran kommer att kunna ta emot olika typer av kommandon för att utföra diverse funktioner. Mer detaljerad information kring denna funktion finns inte i skrivande stund, gissningsvis kommer det att vara basfunktionerna som kommer att kunna hanteras. Vid en första fundering kan det kännas onödigt med en röststyrd kamera men ju mer man tänker på det desto fler fördelar finns det med att en kamera skall vara röststyrd. Ta ett foto på avstånd eller zooma in ett objekt utan att tappa fokus på bilden då ett reglage måste användas. Man kan göra snabba byten mellan kamera och video utan att behöva röra enheten. Listan kan säkert göras längre, och efter att ha tänkt igenom applikationernas väldigt intressant att röststyra just en kamera.

Kameran är också snygg designmässigt, som vanligt när Apple gör något. Design och funktionalitet går hand i hand och som material används glas och återvunnet aluminium, vilket inte gör utseendet sämre. Nikon, Lumix och Canon kommer nu att få en intressant konkurrent i Apple som tidigare bara konkurrerat med mobilkameror och med datorkameror, vilka inte kommer i närheten med dessa kameratillverkares kameramodeller.